Carpatica Flyfishing did it !


Se spune că o problemă nu vine niciodată singură. Noi, cei de la Carpatica Flyfishing am vrut să schimbăm sensul zicalei.

Şi deoarece moto-ul nostru e “o faptă bună nu vine niciodată singură”, ne-am alăturat cu mic cu mare miilor de voluntari înscrişi în campania Let’s do it Romania să dăm o mână de ajutor.

Am strâns pet-uri, cartoane, cutii, cauciucuri, jucării, ambalaje şi lista poate continua.

Peripeţiile prin care am trecut, ajung pentru mii de poveşti la focul de tabără şi împlinirea pe care am simţit-o ne va ajuta să privim cu alţi ochi frumuseţile naturii.

25092010134.jpgZiua a început devreme,cu multă cafea şi nevoie de auto-convingere pentru a scăpa de somn. Ne-am vorbit, ne-am pregătit şi am lăsat în urmă un Bucureşti pe jumătate adormit, în zorii zilei.

Echipele s-au împrăstiat pe drum şi am numărat încântaţi multe grupuri de elevi de toate vârstele echipaţi cu mânuşi şi saci de plastic, strângând infinitele gunoaie. Mare ne-a fost mirarea când am observat în spatele lor o alt fel de Românie. Aceeaşi, dar cumva schimbată, evident mai curată.În jurul orelor 8:30 am ajuns la destinaţia noastră, râul Topolog, după comuna Sălătrucu, în judeţul Argeş. Peisajul împăienjenit de o ploaie mocănească ne-a făcut să-i invidiem pe cei cu pelerine, dar şi să admirăm a mia oară, spectacolul oferit de măreţia munţilor, limpezimea apei şi verdele crud al brazilor. Ne-am dat jos din maşini, unii mai nerăbdători ca alţii să pescuim…gunoaie. Am stabilit de comun acord să ne împărţim şi să cutreierăm o porţiune de 16 km în căutarea, nu prea dificilă, a acestora. Unii s-au dus în vârful muntelui, alţii au pornit de la bază, urmând să ne întâlnim la mijlocul traseului.

La început am descoperit câte un pet la patru persoane. Ne spuneam că am venit degeaba si probabil cu 3-4 saci rezolvam toată porţiunea.

Aproape că îl invidiam pe cel care prindea câte un plastic. Din când în când se auzea din pădure câte un strigăt fericit : “Am găsit gunooooi !”. Însă pe măsură ce treceau orele, sacii se împuţinau, gunoaiele persistau, iar emoţia descoperirii petului s-a preschimbat în dorinţa de a-l determina pe cel din spate să-l strângă.

IMG_3292.JPG

IMG_3319.JPG

IMG_3326.JPGIMG_3294.JPGGama de obiecte descoperite a fost incredibilă chiar şi pentru mijlocul capitalei; de la cutii de conserve, până la cauciucuri, instinctoare şi chiar obiecte de o altă natură, mai puţin ortodoxă. Munca a continuat ore bune, în care unii se prefăceau că nu observă peştii care se jucau prin apă, iar alţii visau la friptura încinsă pe grătar.La orele 15:00 ne-am întâlnit în “locul nostru” de grătar.

IMG_0019.JPGIMG_0017.JPGIMG_0020.JPGIMG_0018.JPG

Poveştile împărţite păreau să provină din lungi aventuri ale marinarilor. Poveşti cu sirene blonde, cutii din alte epoci şi obiecte ale căror uz încercam să-l ghicim.

Multă voie bună, glume, mâncare excelentă şi experienţă împărţită între pescari, au caracterizat finalul aventurii noastre.

IMG_3318.JPG

IMG_0028.JPGIMG_0013.JPGIMG_0011.JPG


În jurul orelor 18:00 am depozitat cei 77 de saci de gunoi, acompaniaţi de alte obiecte care mai de care mai diverse, în punctul final al călătoriei noastre. Ne-am simţit împliniţi şi am fost mulţumiţi de schimbarea pe care am făcut-o, dornici să o repetăm.

IMG_0045.JPG IMG_0045.JPGIMG_0045.JPGcuratenie rau.jpg

Şi deoarece ne-a plăcut să strângem gunoaie şi bănuim că oamenilor le va plăcea în continuare să le arunce, hai să ne vedem mai des, mai mulţi şi mai puternici ! Va dorim vizionare placuta si ii multumim pe aceasta cale lui Radu pentr realizarea acestui filmuleţ straşnic!